В последно време видео обработката стана лесен и приятен процес, който е достъпен за хора с всякакви технически възможности. Някои от програмите дори поддържат толкова широка гама от специални ефекти, че можете за няколко часа да направите клип, приличащ на трейлър от холивудски филм. В този ред на мисли трябва да кажем, че изборът на подходящ софтуер за редакция на видео е ключов елемент за създаване на добрия краен продукт. Ако искате да разберете кои са най-добрите програми за видео обработка според нашата класация, продължете да четете.

5. Sony Vegas

Популярна програма, с която да обработите или създадете кратък филм с голямо разнообразие от поддържани ефекти. Ако искате да направите семпъл видеоклип, обаче, ще се сблъскате с проблеми като неудобна работа с много layer-и, бавен render и по-неудобен интерфейс. Препоръчваме я за извършване на по-малък брой задачи.

4. Camtasia Studio

Най-лесната за работа програма от списъка. Можете да създадете добър видеоклип за няколко минути с изключително удобен и интуитивен интерфейс. Поддържа добър набор от ефекти, най-доброто решение за създаванена клип с текст и картинки. Може да добавяте и наслагвате изображения, текст, ефекти и форми изключително лесно, а като краен продукт получавате висококачествено видео бързо.

3. Apple iMovie

Още един добър продукт на Apple, който съдържа всичко необходимо за създаването на качествено видео. Интуитивен и лесен за работа, той идва с всички Apple устройства, включително и iPhone. Той съдържа 2 основни опции – създаване на трейлър по предварително направен шаблон (много удобна функция, която Ви позволява да имате професионално представяне бързо и лесно) и направа на видео от снимки или комбинация от други клипове.

2. Apple Final Cut Pro X

Отново софтуер на Apple, който е насочен към напреднали и професионалисти едновременно. Основната разлика между iMovie и този продукт е, че тук може да извършвате много повече и по-сложни задачи, както и да добавяте различни ефекти. Тази програма е доста по-различна от всички изредени тук – като стил и начин на работа следват вече утвърдения път на Apple, където интерфейсът е много по-различен, изчистен и удобен, а според някои дори и стимулиращ креативността.

1.Adobe Premiere Pro CC

Съвсем в реда на нещата поставяме продукт на Adobe в челната тройка.. и то не къде да е, а на първото място. Този софтуер е ориентиран изцяло към професионалисти и не бихме го препоръчали за ентусиасти, които имат нужда от нещо опростено. Premiere Pro CC поддържа и 3D редактиране, което ще помогне за постигане на гореспоменатия „холивудски ефект“ – нарицателно за качество във филмовата индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *