Microsoft Office е наложена на пазара програма за обработка на текст. За съжаление лицензът за целия офис пакет (не можете да купите един софтуерен продукт от пакета) е доста висока и важи за едно устройство. Това е и причината да подготвим списък с безплатни алтернативи, които ще свършат добра работа. Предложенията от статията са напълно съвместими с .docx файлове – ако някой Ви прати такъв файлов формат, Вие ще можете да го отворите и редактирате без никакъв проблем. Ако искате да научите повече, продължете да четете:

Google Documents – най-удобен за работа

Онлайн програма за редактиране на текст, създадена от Google. Тя е напълно безплатна и има същите опции като варианта на Microsoft. След като приключите обработката на документа може да запазите файла в облачното пространство – Google Drive автоматично, където всички регистрирани потребители получават 10 гигабайта пространство. Единственият недостатък е, че ще Ви трябва интернет, за да пишете, редактирате нови документи и да преглеждате съществуващи.

Libre Office – нашият фаворит

Отново много добра и комплексна алтернатива на целия Офис пакет – с Libre Office ще получите и софтуер за презентации, таблици и още много. Той е open-source, което означава, че е напълно безплатен. Има сходен интерфейс с гореспоменатите програми, но е първият, за който не се налага да плащате нищо, но може да свалите на устройството си и да ползвате без интернет връзка. Това е нашият фаворит в списъка, тъй като се различава единствено в дизайна и не се налага да свиквате с нов интерфейс.

WPS Office – точно копие

Почти пълно копие на добре познатия Microsoft Office – трудно ще разберете, че не работите на същата програма. Отново е комплексно решение, тъй като получавате софтуер за презентации, редакция на текст и създаване на таблици. Както останалите предложение от списъка, WPS офис е напълно безплатен пакет, който получава регулярни ъпдейти. Също както при платения офис пакет, можете да използвате WPS и за мобилното си устройство, независимо дали то е Android или използва операционната система на Apple.

iWork

Това е малка изненада за нашите читатели, които използват iOS. Да, точно така – това е алтернативата на MS Office, направена специално за Apple устройства. Тя е изключително удобна и се съчатава добре с дизайна на операционната система. Интерфейсът е без съществени разлики от този на Word, някои от потребителите дори го намират за далеч по-интуитивен, опростен и удобен. За разлика от повечето приложения за Apple, iWork е безплатен и е съвместим с всички Ваши устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *